Skivinspelning

Spela in en CD

Spela in CD

Kontakta oss

Ring oss, maila till info@eventstudion.se, eller gör en bokningsförfrågan via länken boka. Ibland sitter vi i skivinspelning och kan då inte svara. Tala gärna in ett meddelande så återkommer så snart vi kan. Bokning eller frågor: 08-51511221.

Vilken låt ska vi välja?

Ni hittar alla låtarna under länken låtlistan. Ett urval på ca 12000 låtar. Om den låt ni letar efter inte finns med i listan, kontakta oss så kan vi se om den går att fixa fram. Vi behöver veta vilken låt ni vill spela in senast tre dagar innan er inspelning.

CD-inspelningen

När ni kommer till Eventstudion brukar hela gänget först samlas i relaxrummet. Sedan får ni gå till vår walk in closet garderob med massor av coola outfits och klädstyla er blivande artist som ett roligt inslag för t.ex. möhippan eller svensexan. När ni känner er redo börjar vi CD-inspelningen. Vi tränar först låten tillsammans och hittar den rätta feelingen och tonarten. Efter det går den blivande stjärnan in i ett sångbås och sjunger låten 2-3 gånger. Alla i gänget är med i studion och ser sångaren/sångerskan på en stor 40 tums tv skärm (studio 1) . Studio 2 har en glasruta mellan kontrollrummet och sångbåset.

Kören

Efter jubilarens sånginsats får resten av gänget chansen att sjunga med i refrängerna.

Hur lång tid tar det?

En CD-inspelning med en låt tar 1 tim. Vill ni spela in 2 låtar lägger ni till en halvtimme extra tid.

CD-skiva och Mixning

När alla sjungit klart mixas låten till en master fil. Vi bränner sedan en CD-skiva som ni får med er direkt. Ibland tar skivinspelningen lite längre tid och då mixas låten i efterhand och CD-skivan skickas med post inom några dagar. Ni får även en Mp3 fil på den färdiga CD-inspelningen.

Omslaget

Lägg till ett skivomslag så plåtar vi er vän i fotostudion. Välj mellan skivomslag Alt A för 495:- och skivomslag Alt B för 349:- I Alt A alternativet ingår det att ni även får bilderna separat på en länk (ca 10 bilder) förutom skivomslaget. Se exempel på skivomslag nedan: Exempel

Spela in en duett - Roligt tips för svensexan/möhippan!

Ett bra svensexa och möhippa tips är att spela in en duett! Först kommer ni hit med möhippan och sedan med svensexan så gör vi en mix av dessa två inspelningar utan extra kostnad. Det går att göra en duett på nästan vilken låt som helst men klicka på länken nedan så kommer några förslag.
Duetter

Vanliga frågor

Om du har ytterligare frågor eller funderingar så har vi sammanställt de vanligaste frågorna i länken nedan:
Vanliga frågor och svar