Vanliga frågor och svar

Möhippa och Svensexa

1. Är det ok att dricka alkohol i studion?
Det är ok att ta en öl eller ett glas skumpa i relaxrummet men det är numera alkoholförbud i själva studiorummet.

2. Om man börjar att sjunga låten och sedan märker att tonarten är för hög eller låg, kan man ändra tonarten på musikbakgrunden?
Vi kan ändra tonarten genom att lägga på en ”plugg” i inspelningsprogrammet. Det går på några sekunder. Tonarten kan ändras tre halvsteg upp eller ner.

3. Vad händer om bruden/brudgummen drabbas av plötslig blyghet och tvekar inför sånginsatsen?
Då börjar vi med att spela låten med hela gänget tillsammans. Därefter får bruden/brudgummen sjunga in låten samtidigt som dom hör den vackra kören i bakgrunden som lite stöd. Det blir lite lättare då.

4. Är det enbart bruden/brudgummen som får sjunga eller kan alla vara med?
Hela gänget kan vara med och sjunga i refrängerna.

5. Får vi med oss CD-skivan direkt?
Vi försöker så ofta vi kan att mixa skivan direkt eftersom många vill spela upp den på under kvällen. Ibland kan det dock ta lite längre tid för er brud eller brudgum att få till sången, då mixar vi skivan efteråt och skickar den via post inom några dagar.

6. Ni har många låtar i ert låtarkiv, men om vi vill sjunga en låt som inte finns med i arkivet. Hur gör vi då?
Det kommer hela tiden massor av nya karaokelåtar, vi hinner ibland inte uppdatera våra listor, men vi samarbetar med många olika karokeleverantörer och kan i så fall beställa den låt ni vill sjunga in. Skicka ett mail eller ring oss så kollar vi om låten finns i karaokeversion.

7. Det verkar som att ni har flera studios och sångbås i era lokaler?
Det stämmer bra. Vår studio är på ca 200 kvm med ovanplan och underplan. På ovanplan ligger studio 1 (stora studion) där upp till 20 pers kan sjunga in samtidigt. På underplandet ligger studio 2 som är lagom för ca 10 pers. Under vår högsäsong 1 april-1 oktober brukar det på Lördagarna vara bokat hela dan både i studio 1 och studio 2.

8. Är Eventstudion en ” riktig musikstudio” som ”riktiga” artister spelar in i? Hur är kvalitén på mikrofoner och utrustning?
Eventstudion är bara ett av många namn på vår studio. Studion är en sk High –End studio vilket innebär att all utrustning i sångkedjan är bland den bästa som går att få tag i. Förutom inspelning av svensexor och möhippor så skriver vi låtar till artister och producerar radioreklam.Studion hyrs även ut till artister för olika typer av sånginspelningar och produktioner. Inspelningen av er låt sker med antingen en Neumann M 149 eller en Brauner Valvet som är två av världens bästa mikrofoner.

9. Går det bra att prelboka en tid hos er?
Det går bra att prelboka hos oss. Om ni prelbokar en tid så innebär detta att ni har första tjing på denna tid. Om det är något annat gäng som vill boka denna tid så ringer vi och kollar med er först. Om ni inte ska ha er prelbokning vill vi gärna att ni meddelar oss så fort ni kan.

10. Går det bra att avboka en tid hos er?
Det går alltid bra att avboka en prelbokad tid. Det går även bra att avboka en permanent bokad tid men tänk på att många vill ha tiderna under lördagarna på vår högsäsong 1 april -1 okober, och är ni inte säkra på er bokning så är det bättre att ni sätter en prelbokning.

11. Har ni någon avboknings avgift?
Vi har inga avbokningsavgifter

12. Vilken tid ska vi komma om vi bokat tex kl 12.00?
Det räcker att ni är hos oss några minuter innan kl 12

13. Är det svårt att hitta till er, står det skyltat? Hur gör vi när vi kommer fram, ringer vi på porttelefonen?
Vi har ingen jättestor skylt ut med Sveavägen 112, men det sitter en skylt på fasaden. När ni kommer till oss så kan ni antingen ringa på vår porttelefon eller vårt mobilnummer så går vi upp och öppnar. Under lördagarna då det är bokat varje timme, har vi stängt av porttelefonen som går in till själva studiorummet. Det kan kännas störande för det gäng som bokat innan, om det ringer på port telefonen tex en kvart innan deras tid är slut. Ni kan alltid nå oss på mobiltelefonen.

14. Vilken T-banestation ligger närmast er studio?
Närmaste T-banestation är Odenplan eller Råmansgatan

15. Hur är det med parkeringsmöjligheter?
Lättast att hitta parkering nära studion brukar vara på gatorna ”bakom” studion. Tex. Döbelnsgatan, Markvardsgatan, Tulegatan, Luntmakargatan. Det finns även ett stort parkeringshus som heter Norra real på Tulegatan 14. Detta parkeringshus ligger på ca 7 minuters gångpromenad från studion.

16. Om man söker på nätet så verkar det som att ni har flera hemsidor Varför har ni det?
Det stämmer bra. Vi började för 10 år sedan med Möhippestudion men kom efter ett par år fram till att vi behövde fler hemsidor för få in bokningar med Svensexor, Företagsevent, Kalas etc. Namnet Möhippestudion är ju ganska inriktat på just möhippor. Dom sidor vi har i dag är : Möhippestudion, Eventstudion och Starstudios. Starstudios är helt inriktad på barnkalas 8-13 år.

18. Är det någon skillnad om vi bokar en möhippa eller svensexa på Möhippestudion eller Eventstudion?
Det är ingen skillnad alls, förutom att CD-skivorna ser olika ut beroende på vilken hemsida ni bokat på.

20. Ni verkar ha en rolig klädgarderob. Hur är kvalitén på kläderna?
I studion finns två st klädgarderober. En stor walk in closet garderob på ca 15 kvm som tillhör stora studion, samt en liten mindre garderob i vårt kök som tillhör studio 2. Dom flesta kläderna är av märket Leg Avenue och håller hög kvalitét.

21. Om vi bokar Musikvideo Alt A där alla i gänget får byta om finns det då kläder och skor i olika storlekar?
Det finns kläder i både small medium och large. De flesta kläderna är i sk. One size. Skostorlekarna är 37-40